Επίπεδοι – float υαλοπίνακες

Οι επίπεδοι υαλοπίνακες είναι το κοινό γυαλί. Η μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή του επίπεδου γυαλιού ονομάζεται float. Κατά την διάρκεια της παραγωγής του, το κοινό γυαλί αναμιγνύεται με άλλα ακατέργαστα υλικά, και λιώνει στο φούρνο τήξης γυαλιού, σε θερμοκρασία 1.500 – 1600 oC. Στη συνέχεια το μίγμα ρέει σε μια δεξαμενή με λιωμένο κασσίτερο.

Ενεργειακός υαλοπίνακας διπλής υάλωσης

Τα αντικείμενα σε ένα χώρο με υψηλή θερμοκρασία εκπέμπουν την θερμότητα που αποκτούν με την μορφή μεγάλου μήκους υπέρυθρης ακτινοβολία (IR). Οι κοινοί υαλοπίνακες όπως και τα υπόλοιπα αντικείμενα ενός χώρου, απορροφούν περισσότερη υπέρυθρη ακτινοβολία, αυξάνεται η θερμοκρασία τους και επανεκπέμπουν την θερμότητα που αποκτούν προς τα έξω το χειμώνα με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια αρκετή ενέργειας.

Υαλοπίνακας Securit

Ο securit υαλοπίνακας κατασκευάζεται από γυαλί που έχει επεξεργαστεί θερμικά, και το οποίο έχει υποβληθεί σε θερμική σκλήρυνση με την μέθοδο της θερμικής καταψύξεως με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμική και μηχανική αντοχή του υαλοπίνακα. Με την εν λόγω μέθοδο παρατηρείται αύξηση της αντοχής του υαλοπίνακα σε κρούση, καθώς και αύξηση της αντοχής σε φορτία.

Υαλοπίνακας Triplex

Ο υαλοπίνακας triplex κατασκευάζεται από δύο ή περισσότερα συγκολλημένα φύλλα γυαλιού, από 3mm το ελάχιστο το καθένα, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα στρώμα ειδικής ελαστικής PVB μεμβράνης δημιουργώντας ένα σε μεγαλύτερο πάχος γυαλί, χωρίς να μεταβάλλεται ουσιαστικά η διαφάνεια του σύνθετου υαλοπίνακα. Η συγκόλληση των υαλοπινάκων πραγματοποιείται με θέρμανση και μετέπειτα πίεση.

Απορροφητικοί - Ανακλαστικοί υαλοπίνακες

Η ανάγκη ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας ανακύπτει κυρίως σε κτίρια με μεγάλα ανοίγματα, άμεσα εκτιθέμενα στον Ήλιο. Με την χρήση των κατάλληλων υαλοπινάκων (solar control), έχουμε την δυνατότητα να παρέμβουμε, μεταβάλλοντας ουσιαστικά δύο μεγέθη. Πρώτον την ποσότητα του εισερχόμενου φυσικού φωτός και δεύτερον την ποσότητα της εισερχόμενης ηλιακής ενέργειας (θερμότητας).

Καθρέφτες

Ο καθρέφτης είναι στην ουσία λευκό ή έγχρωμο γυαλί υψηλής ποιότητας με επίστρωση αργύρου στην μία πλευρά του ώστε να ληφθεί περισσότερη από 92% αντανάκλαση οπτικού φωτός. Η επίστρωση αργύρου λαμβάνει ειδική κατεργασία και προστατεύεται από δύο διαφορετικά στρώματα προστατευτικής βαφής.

Πυρίμαχος υαλοπίνακας

Αρκετά οικοδομήματα πρέπει να υπακούουν στους κανονισμούς ασφάλειας όχι μόνο σε περίπτωση εμπρηστικής ενέργειας αλλά και σε περίπτωση πυρκαγιάς έτσι ώστε να καταστεί πιο εύκολη η κατάσβεσή της προτού επεκταθεί. Αυτές οι απαιτήσεις πολύ συχνά καλύπτονται μέσω της χρήσης του πυρίμαχου γυαλιού. Προσφέρονται σε μονολιθικό ή πολυεπίπεδο υαλοπίνακα

Κουρμπαριστοί υαλοπίνακες

Οι κουρμπαριστοί υαλοπίνακες κατασκευάζονται από επίπεδα γυαλιά τα οποία τοποθετούνται στο φούρνο, θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, παίρνουν το κυρτό σχήμα από το καλούπι και στο τέλος ψύχονται. Αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι ένα γυαλί με υψηλή αισθητική.

Υαλοπίνακας αυτοκαθαριζόμενος

Οι αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες κατασκευάζονται από λευκό ή χρωματικό γυαλί στην επιφάνεια του οποίου επιστρώνεται ένα λεπτό στρώμα μεταλλικών οξειδίων και συγκεκριμένα διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο διαλύει τη βρωμιά χωρίς να αφήνει στίγματα. Σε περίπτωση βροχής το νερό λειτουργεί ως επιπλέον παράγοντας καθαριότητας του γυαλιού. Οι αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες τοποθετούνται κυρίως σε ψηλά και ογκώδη κτίρια στα οποία είναι δύσκολη η πρόσβαση για καθαριότητα.

Υαλοπίνακας ψηφιακής εκτύπωσης

Ο υαλοπίνακας ψηφιακής εκτύπωσης κατασκευάζεται από διαφόρου χρώματος και τύπο γυαλιού (triplex, security, φιμέ, μπρονζέ, καθρέφτης) πάνω στο οποίο τυπώνεται οποιοδήποτε σχέδιο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη . Μπορεί να τοποθετηθεί π.χ. σε πλάτη κουζίνας, εσωτερικούς χώρους, γραφεία και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική πινελιά στον χώρο. Το αποτέλεσμα του είναι μοναδικό και έχει ως σκοπό την υψηλή αισθητική στο χώρο.

Υαλότουβλα

Τα τελευταία χρόνια στις σύγχρονες κατασκευές τα υαλότουβλα αποτελούν ένα μοναδικής αισθητικής βασικό δομικό υλικό με αμέτρητες δυνατότητες. Και αυτό διότι προσφέρουν άπλετο φως μέχρι και 75%, θερμομόνωση και ηχομόνωση, ασφάλεια και αντοχή σε κρούσεις και δυνατότητα απομόνωσης ενός χώρου χωρίς να μειώνουν το φωτισμό. Επίσης, είναι εύκολα στην τοποθέτηση, αντικαθιστούν τα παράθυρα εκεί που απαγορεύονται και δεν χρειάζονται συντήρηση, σοβάντισμα, βάψιμο.